ELKARRIZKETAK

16 Abu 2020

Go Fit Hondarribiak ez du ezusterik nahi izan

Go Fit Hondarribiak ez du ezusterik nahi izan Go Fit Hondarribiak ez du ezusterik nahi izan

Go Fit Hondarribiak atzo lortutako abantaila defendatu du Zarauzko XLIII. Ikurrina irabazteko, nahiz eta Santurtzi T eta G Aguadok irabazi, eta emakumezkoetan Oriok irabazi du Zarauzko XII. Ikurriña

Santurtzi Transportes eta Gruas Aguadok garaipena lortu du Zarauzko XLIII. Ikurrinaren bigarren jardunaldian, nahiz eta Bandera lortzeko nahikoa ez izan. Lehen paladatik Soterak hartu du estropadaren branka, Zierbena eta Hondarribiarekiko bi traineruren abantailari eutsiz. Azkenean, helmugan, 19: 23.72ko denbora lortu du, hamabi puntuak lortuz sailkapenari begira, eta horrela, aldea handitzen du euren estropada baino lehen. Go Fit Hondarribia, bere aldetik, 22 segundoko aldearekin atera da Ikurriña defendatzeko. Santurtziren eta Zierbenaren atzetik ibili da beti, baina azken luzea Zierbena gainditzeko gai izan da eta Ikurriña hirugarren urtez jarraian lortu dute helmugan sartutako denborari esker (19: 30.38). Zierbena Bahias Bizkaiak, Soteraren atzetik eta Ama Guadalupekoaren aurretik joan arren, ezin izan diote abantailari eutsi, eta 19: 34.04ko denborarekin goizeko hirugarren denbora lortu dute. Cabok bigarren denborarik onena egin zuen atzo, eta txandako aurkarien erritmorik handia ordaindu du. Erlojuaren aurka egindako lanak jardunaldiko zortzigarren postura erortzea eragin dio 20: 01.64ko denborarekin.

Lehen txandan, Bermeo Urdaibai Aviak arantza atera nahi zuen atzoko azken postuagatik, eta ahalik eta denborarik onena egiteko asmoz irten dira. Lehen paladetatik atzean utzi ahal izan ditu jarraitzaileak, eta 19: 39.98ko denborarekin laugarren denborarik onena lortu du. Zarautz Babyautok ere aurreko egunean egindako lana ahaztu nahi izan du, eta bere estropadan Ligako aurkariei punturen bat urratzea lortu du. Ezin izan diote Bou Bizkaiaren erritmoari eutsi, baina atzo arte ohorezko txandan zegoen Donostiarra gainditu dute. Azkenean, etxekoek, 19: 55.06ko denborarekin, eguneko seigarren postua lortu dute, eta horrela Play Offetako postuetatik irten dira. Donostiarra Amenabarrek, bere aldetik, ez du asmatu itzulerako luzeetan, eta denbora galtzen joan da Urdaibai eta Enbatarekiko, jardunaldiko hamargarren postura eroriz 20: 02.04ko denborarekin. Estropadaren denbora gehienean urrunago egon diren arren, Lekittarra Elecnorrek ezin izan du Bantxa gainditu, eta helmugara 20: 05.96ko denborarekin iritsi da.

Bigarren txandan, Bou Bizkaiaren denbora jakin arren, ezin izan dute gainditu. Orio Arraunketa Elkartea estropadaren buruan egon da une oro, baina erlojuaren aurka egindako lanak ez ditu espero zituen emaitzak eman (19: 45.60). Txandako aurkariek Zarautzen denbora gainditzeko helburua zuten, sailkapenean jaitsiera postuekiko aldea handitzeko. baina ezin izan dute. CR Aresek hamar segundoko desabantaila izan du Oriorekiko, eta 19: 56.88ko denborarekin iritsi da helmugara, etxeko traineruak baino segundo bat gehiago. Ondarroa Cikautxok galiziarrekin buruz burukoa mantendu du estropada gehienetan zehar, eta azken metroetan galiziarrek nola ihes egiten zieten ikusten zuten, eta 20: 01.64ko denborarekin, bederatzigarren postura erori dira. Kaiku Vusak, atzoko jardunaldi onaren ostean, jarraipena eman nahi zuen azken postutik irteteko, baina ez zuen lortzen, eta estropadak aurrera egin ahala segundoen aldea handitzen ari zela ikusi zuen. Azkenean, 20: 12.72ko denborarekin, ligako azken postura jaitsi da, eta denboraldia amaitzeko lau jardunaldi falta direnean, Play Offsen postuekiko aldea 14 puntukoa da.

Oriok amaiera ezin-hobea eman dio denboraldiari
Zarauzko Ikurriña XII lasterketaren lehian ia hamar segundoko aldea izan arren, Oriok ez du ezustekorik nahi izan eta Eusko Tren Ligako azken jardunaldia irabaztera atera da. Horrela, Nadeth Agirreren aginduetara, eskifaiak estropadaren branka hartzea lortu du. Azkenean, 10: 39.36ko denborarekin lortu du garaipena ligako azken jardunaldian eta Zarauzko Ikurriñan. Horrela, bandera banatzeko ekitaldiaren ostean, Eusko Tren Ligako txapeldunen garaikurra jaso dute. Orioren atzetik, Donostiarrak ezin izan dio txapeldunen erritmoari eutsi, eta ia bakarkako lanean aritu dira gaur goizean. Azkenean, helmugan, Donostiarra Lacturalek 10: 53.04ko denbora sinatu du, Donostia Arraun Lagunakeko tripulazioarekin popara hurbiltzen, 10: 56.60ko denborarekin. Azkenik, Hondarribia Bertako Igogailuak, gutxigatik joan da, eta gutxi falta izan zaio Donostiako tripulazioarengana hurbiltzeko, eta azken jardunaldia 11: 02.86ko denborarekin amaitu du.