COMPETICION

08 Xul 2023

Dobre vitoria da Donostiarra na casa

Dobre vitoria da Donostiarra na casa Dobre vitoria da Donostiarra na casa

A tripulación da Brantxa logrou a vitoria cun novo récord no campo de regatas (10:44:90).

A donostiarra gañou a VII Bandeira Fábrica. O equipo local apañou a cabeza da regata á volta da ceavoga e mantivo a vantaxe até a meta. Ademais, realizou o récord do campo de regatas cun tempo de 10:44:90. Donostia Arraun Lagunak foi segunda a 4 segundos e a clasificación pechárona Orio Orialki e Tolosaldea a 9 e 27 segundos respectivamente. Hondarribia rematou a primeira quenda en primera posición, pero foi quinto. A clasificación pechouna Hibaika, Cabo e Tirán.

A respecto da clasificación xeral, Arraun Lagunak mantén o primeiro posto; Donostiarra, Tolosaldea e Orio mantéñense entre os catro primeiros. Por detrás, Hondarribia, Hibaika, Cabo e Tirán pechan a clasificación.

Emoción até o último momento na Liga Eusko Label

A donostiarra conseguiu a XV. Bandeira Fabrica tras un emocionante final de regata. Os de Torrekua II estiveron na segunda quenda e Zierbena (líder da Liga Eusko Label) aguantou até o final. Na meta, os locais impuxéronse por un segundo de diferencia. Bermeo Urdaibai e Hondarribia pecharon a clasificación.

Na xeral, Zierbena mantén o maillote de líder e Hondarribia é segunda, seguida de Donostiarra e Urdaibai. En última posición pecha a clasificación Santurtzi.